Najnowsze Posty

Pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami i cebulką - szybka i prosta

By 22:28 , , , , , , , , , , , , ,


Zwykłe kanapki z serem czy z szynką szybko się nudzą - zwłaszcza powtarzane kilkakrotnie w ciągu dnia. Ciekawą odmianą mogą być różne, błyskawiczne w przygotowaniu pasty, na przykład na bazie konserwowych nasion roślin strączkowych. Ot taka z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów. Polecam - nie tylko do chleba!

1 łyżka (wystarczy do posmarowania 2 kromek pieczywa) to ok:
80 kcal
2,5 g błonnika
3 g białka
3 g tłuszczu
10 g węglowodanów


PASTA Z CZERWONEJ FASOLI Z SUSZONYMI POMIDORAMI I CEBULKĄ
Składniki (na 10 dużych łyżek):
szklanka czerwonej, konserwowej fasoli (170g)
100g suszonych pomidorów (ok. 10 mniejszych sztuk)
3 łyżki świeżej oliwy
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 mała, czerwona cebulka
sól, pieprz, świeża bazylia

Do naczynia blendera wrzucamy fasolę, pomidory, oliwę i koncentrat, miksujemy na gładką pastę. Ewentualnie można ułatwić sobie miksowanie poprzez dodatek odrobiny zalewy z puszki. Gotową pastę przyprawiamy, dodajemy drobniutko posiekaną cebulkę, łączymy całość. Jeśli smak będzie za mało wyrazisty - dodajemy więcej koncentratu.


CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW?
POLUB MNIE NA FACEBOOK-U

You Might Also Like

0 komentarze

Przepis przypadł Ci do gustu? A może masz jakiś pomysł jak go udoskonalić? Tekst dostarczył Ci oczekiwanych informacji? Podziel się tym z innymi!

ZOBACZ RÓWNIEŻ