Najnowsze Posty

Pstrąg z nutą mięty - na patelni grillowej, z odrobiną tłuszczu

By 12:09 , , , , , , , , , , , , , ,


Szybki i łatwy sposób na rybę. Na patelni grillowej, z niewielką ilością tłuszczu, z nutą aromatycznej mięty (hodowanej na parapecie :). Smacznego!

Inne pomysły na rybę
Soczewica duszona z warzywami, z łososiem KLIK
Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym z orzechami KLIK



Porcja (1 kawałek) z 50g suchej kaszy/ryżu, z surówką z kiszonej kapusty (ok. 1/2 szklanki z kilkoma kroplami oliwy) to ok:
400 kcal
30 g białka
15 g tłuszczu
36 g węglowodanów

PSTRĄG Z NUTĄ MIĘTY
Składniki (na 4 porcje):
2 filety z pstrąga (po ok. 250g)
łyżka oleju
cytryna
świeżo zmielony pieprz, sól
kilka gałązek świeżej mięty

Filety myjemy, każdy dzielimy na pół i nacieramy odrobiną soli, pieprzu. Całość skrapiamy sokiem z cytryny. Patelnię grillową smarujemy olejem i na rozgrzaną kładziemy filety. Gałązki mięty układamy na kawałkach ryby, oraz między nimi. "Smażymy" je z każdej strony, aż do ich ścięcia. Podajemy z cząstkami cytryny oraz dowolnymi dodatkami (np. kaszą gryczaną i surówką).

CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW?
POLUB MNIE NA FACEBOOK-U

You Might Also Like

1 komentarze

  1. Ryby najlepiej przyrządzać w jak najprostszy sposób :) Mięty nie dodawałam jeszcze do ryb, więc ciekawy pomysł :)

    OdpowiedzUsuń

Przepis przypadł Ci do gustu? A może masz jakiś pomysł jak go udoskonalić? Tekst dostarczył Ci oczekiwanych informacji? Podziel się tym z innymi!

ZOBACZ RÓWNIEŻ