Najnowsze Posty

Pasta z awokado i zielonego ogórka z czarnymi oliwkami - guacamole w innej odsłonie

By 10:39 , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Uwielbiam wariacje na temat awokado. Tym razem więc, w kombinacji iście zielonej z jednym, czarnym, smakowitym akcentem. Polecam :)

Zerknij na inne moje przepisy z awokado:

Wieżyczki z guacamole, serkiem i wędzonym łososiem KLIK
Bruschetty z guacamole i wędzonym łososiem KLIK
Omlet dla niejadka z warzywami i awokado KLIK



1 porcja to ok:
90 kcal
1 g błonnika
1 g białka
8 g tłuszczu
4 g węglowodanów

PASTA Z AWOKADO I ZIELONEGO OGÓRKA Z CZARNYMI OLIWKAMI
Składniki (na 4 porcje):
dojrzałe, miękkie awokado
mały, zielony ogórek
duża łyżka posiekanej natki pietruszki
garść czarnych oliwek
łyżka oliwy z oliwek
sok z cytryny
sól

Awokado pozbawiamy pestki, wydrążamy środek i rozgniatamy miąższ widelcem. Ogórka ścieramy na tarce o małych oczkach i dokładnie odciskamy wydzieloną wodę, dodajemy do awokado razem z natką pietruszki, rozpołowionymi oliwkami i oliwą. Całość skrapiamy odrobiną soku z cytryny, przyprawiamy do smaku solą. Pasta świetnie smakuje zarówno ze świeżą bagietką, jak i grzankami.

CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW?
POLUB MNIE NA FACEBOOK-U

You Might Also Like

0 komentarze

Przepis przypadł Ci do gustu? A może masz jakiś pomysł jak go udoskonalić? Tekst dostarczył Ci oczekiwanych informacji? Podziel się tym z innymi!

ZOBACZ RÓWNIEŻ