Najnowsze Posty

Pietruszkowe pesto - do chleba, makaronu, ryby

By 18:45 , , , , , , , ,



Idealne do makaronu spaghetti i świderków. W alternatywie dla masła na kanapkę. Do jedzenia łyżkami i do ryby, o czym przekonam Was już jutro. Pesto. Tym razem pietruszkowe. Po polsku :)

ZOBACZ TEŻ:
1 łyżeczka to ok:
60 kcal
0,4 g błonnika
0,7 g białka
7,7 g tłuszczu
1 g węglowodanów


PIETRUSZKOWE PESTO
Składniki (ok. 10 łyżeczek):
duży pęk natki pietruszki (po zgnieceniu - cała filiżanka)
łyżka nasion słonecznika
olej rzepakowy (ok. 5-6 łyżek)
ząbek czosnku
sól i pieprz

Pietruszkę, słonecznik, czosnek i olej wrzucić do blendera, zmiksować. Ew. dodać więcej oleju. Konsystencja ma przypominać bardzo gęsty sos. Doprawić solą i pieprzem.


CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW?
POLUB MNIE NA FACEBOOK-U

You Might Also Like

6 komentarze

ZOBACZ RÓWNIEŻ