Najnowsze Posty

Błyskawiczny deser z kaszy jaglanej, banana, wiórków kokosu i słonecznika - syty!

By 09:22 , , , , , , , , , , , , ,



Wczoraj kasza królowała u nas na wytrawnie - z pomidorem, ogórkiem, czerwoną cebulą i koperkiem. Dziś - kasza na słodko. Z bananem, kokosem i miodem. Na szybko, na syto i na zdrowie :)

1 porcja to ok. 
270 kcal
3,4 g błonnika
5 g białka
7 g tłuszczu
50 g węglowodanów


KASZA JAGLANA Z BANANEM, KOKOSEM I SŁONECZNIKIEM
Składniki (2 porcje):
4 płaskie łyżki kaszy jaglanej
duży, dojrzały banan
4 łyżeczki wiórków kokosowych
2 łyżeczki nasion słonecznika
2-3 łyżeczki miodu

Kaszę przelewamy wrzątkiem i gotujemy wg przepisu z opakowania. Studzimy, mieszamy z łyżeczką miodu. Banana kroimy w większą kostkę. Słonecznik podprażamy razem z wiórkami na suchej patelni - do zrumienienia. Wszystko łączymy i mieszamy z pozostałym miodem.

CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW?
POLUB MNIE NA FACEBOOK-U

You Might Also Like

9 komentarze

ZOBACZ RÓWNIEŻ