Najnowsze Posty

Surówka z kalarepy

By 14:49 , , , , , , , , , , ,


Surówka z kalarepy, marchewki i rzodkiewki podkręcona odrobiną konserwowej kukurydzy. Zjedzona dziś do młodych ziemniaczków z koperkiem. Kolorowa pycha! 
PS surówkę bez soli i kukurydzy z ochotą wmłócił i roczny Jaś. Polecam :)

1 porcja to ok:
80 kcal
1,9 g błonnika
1,4 g białka
6,3 g tłuszczu
6,5 g węglowodanów

Ponadto:
1 porcja w 1/3 pokrywa dziennie zapotrzebowanie na witaminę C u kobiety i w 1/4 u mężczyzny.

SURÓWKA Z KALAREPY

Składniki (na ok. 4-5 porcji):
kalarepa
mała marchewka
4-5 rzodkiewek
3-4 łyżki kukurydzy konserwowej
3 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżeczki drobno posiekanego koperku
sól, pieprz do smaku

Kalarepę i marchewkę obieramy. Razem z rzodkiewką ścieramy na małych oczkach. Dodajemy kukurydzę, olej, koperek, doprawiamy do smaku. W razie potrzeby - dodajemy mniej/więcej oleju, mniej/więcej koperku.

CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW?
POLUB MNIE NA FACEBOOK-U

You Might Also Like

4 komentarze

ZOBACZ RÓWNIEŻ