Najnowsze Posty

Koktajl truskawkowy z roszponką i otrębami

By 09:48 , , , , , , , , ,




Wszys­tko jest możli­we. 
Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su [...]. 
Dan Brown

1 porcja to ok:
90 kcal
3,7 g błonnika
5 g białka
2,5 g tłuszczu
14 g węglowodanów

PLUS
Kubek (56 g) roszponki dostarcza: 
witaminy A w ilości zaspokajającej zapotrzebowanie w 79%, 
witaminy C w 36%, wapnia w 2% oraz żelaza w 7% *

Wypróbuj również:

KOKTAJL TRUSKAWKOWY Z ROSZPONKĄ I OTRĘBAMI

Składniki (na ok. 4 porcje):
3 szklanki dojrzałych truskawek
duża garść roszponki
2 łyżki otrębów żytnich
duże opakowanie kefiru (400g)
ew. miód/cukier/banan do smaku i/lub mleko

Truskawki pozbawiamy szypułek i miksujemy razem z umytą roszponką, otrębami i kefirem. Opcjonalnie dosładzamy i/lub rozcieńczamy mlekiem.


CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW?
POLUB MNIE NA FACEBOOK-U

* na podstawie danych z Nutritiondata dla diety 2000 kcal

You Might Also Like

2 komentarze

ZOBACZ RÓWNIEŻ