Najnowsze Posty

MY LUNCHBOX - Sałatka buraczkowa z orzechami włoskimi i czerwoną fasolą - 222 kcal

By 17:17 , , , , , , , , , , , ,


Eliminacje do kolejnych dwóch półfinałów BlogerChef-a wciąż trwają, a że pobyt w Poziom 511 był dla nas mega przeżyciem - walczę dalej :))
Dziś sałatka inspirowana kolejnym zadaniem konkursowym - sałatami Fit & Easy.

1 porcja to ok:
222 kcal
4,5 g błonnika
7 g białka
15 g tłuszczu
19 g węglowodanów

SAŁATKA BURACZKOWA 
Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I CZERWONĄ FASOLĄ

Składniki (na 3-4 porcje):
4 średniej wielkości buraki
duża cebula
pół puszki konserwowej, czerwonej fasoli
garść obranych orzechów włoskich
2 łyżki posiekanego szczypiorku
kilka liści sałaty zielonej
małe opakowanie jogurtu naturalnego (150g)
2 łyżki majonezu
różowa sól himalajska KLIK
pieprz

Obrane buraki gotujemy do miękkości, a gdy przestygną - kroimy w cienkie półtalarki. Cebulę w kostkę. Połówki orzechów podprażamy na suchej patelni. Fasolę odsączamy, sałatę dosyć drobno kroimy. W osobnym garnuszku mieszamy majonez, jogurt, przyprawiamy i mieszamy z resztą składników. Posypujemy szczypiorkiem.
Podajemy z chrupiącą, świeżą bagietką maczaną w oliwie.

CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW? 
POLUB MNIE NA FACEBOOK-U


You Might Also Like

6 komentarze

ZOBACZ RÓWNIEŻ