MY LUNCHBOX - Kasza jaglana z porem i pieczarkami - 336 kcal
Gdy czasu bardzo mało, a żołądek domaga się sytego posiłku - świetnym rozwiązaniem może okazać się jednogarnkowa mieszanka. W ostatnim czasie kasza jaglana ląduje na naszym talerzu niemal codziennie. Jest nie tylko zdrowa ale i pyszna i sycąca. Dzisiejszy pomysł jest idealny w diecie niskokalorycznej, wysokobłonnikowej i wegetariańskiej.
Tym samym otwieram nowy cykl pod tytułem: My lunchbox. Będą tu umieszczane propozycje na proste, nie wymagające dużego nakładu czasu posiłki, które można zabrać do pracy i podgrzać w firmowej mikrofalówce albo zjeść na zimno. Taki mini-obiad można przygotować dzień wcześniej i wstawić do lodówki, dzięki czemu piąta rano nie będzie nam już straszna :)
Całość:
336 kcal
7,1 g błonnika
12,1 g białka
14,9 g tłuszczu
45,4 g węglowodanów
KASZA JAGLANA Z POREM I PIECZARKAMI
Składniki:
4 łyżki kaszy jaglanej KLIK
por (biała część)
10 pieczarek
łyżka masła
sól, pieprz
Kaszę przepłukujemy zimną wodą, potem wrzątkiem. Gotujemy ok. 15 minut w osolonym wrzątku na sypko.
Pieczarki obieramy, kroimy w talarki i wrzucamy na rozgrzane masło. Podobnie por. Dusimy do zmięknięcia na wolnym ogniu.
Mieszamy z kaszą, doprawiamy.
CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW?
POLUB MNIE NA FACEBOOK-U
5 komentarze