Spaghetti ze szpinakiem i mozzarellą
Mam mnóstwo zaległości i jeszcze więcej roboty, dlatego dziś bez zbędnych wstępów i rozwinięcia treści.
Pyszny makaron z czosnkową nutą.
1 porcja to ok:
446 kcal
1,92 g błonnika
17,17 g białka
25,67 g tłuszczu
38,55 g węglowodanów
SPAGHETTI ZE SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ
Składniki (na 4 porcje):
250 g makaronu spaghetti
180 g śmietanki 30%
250 g świeżych liści szpinaku
4 ząbki czosnku
1/4 cebuli
2 łyżki oleju rzepakowego
płaska łyżeczka granulowanego czosnku
kula mozzarelli (125g)
sól, pieprz do smaku
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku z odrobiną oleju. Czosnek kroimy w talarki, cebulę w kostkę, rumienimy na oleju. Dorzucamy umyty szpinak i chwilę dusimy. Dolewamy śmietankę, dodajemy czosnek, doprawiamy solą i pieprzem.
Polewamy makaron, na wierzchu układamy pokrojoną w dużą kostkę mozzarellę.
CHCESZ NA BIEŻĄCO OTRZYMYWAĆ NOWĄ PORCJĘ TEKSTÓW I PRZEPISÓW?
POLUB MNIE NA FACEBOOK-U
5 komentarze